Poslední výkop je za námi

18 října, 2012

Tři generace sporotvních nadšenců se zúčastnily amatérského volejbalového turnaje pořádaného na hřišti husovického Sokola. Poslední výkop, pořádaný občanským sdružením Živé Brno, byl finančně podpořen dotací z MČ Brno-sever. Nohejbalový turnaj pořádalo sdružení letos podruhé a většina soutěžících se účastnila už toho předcházejícího.

Poslední příležitost pro sportovní vyžití pod širým nebem využili všichni hráči s maximálním nasazením. Stupně vítězů „Posledního výkopu“ obsadily po několikahodinovém zápolení týmy z Jundrova a Černých Polí. Dva jundrovské týmy si vybojovaly první a třetí místo a sportovci z Černých Polí obsadili krásné druhé místo. Všichni výherci byli odměněni za své sportovní výkony hodnotnými cenami.

Husovický nohejbalový turnaj by se podle slov pořadatelů mohl dále rozvíjet a stát se tradiční sportovní akcí. Na jaře se bude konat znovu, což všichni zúčastnění ocenili.

Sportovní vyžití nejen mládeže je nezbytné jako prevence negativních společenských jevů a zdravotních problémů a v případě amatérského nohejbalu, který hrají různé věkové skupiny, je přínosem také navazování komunikace mezi jednotlivými generacemi.

Napsat komentář